Rulouri de sarbatori

Rulouri de sarbatori

Cantitate: 26 prajituri

Ingrediente
3 cani faina alba
¾ cana zahar brun, vidat
½ cana unt nesarat, rece, taiat in cubulete
¼ lingurita sare
230 iaurt grecesc integral sau degresat
3/4 cana gem de capsuni sau de mure
1 cana fulgi nuca de cocos
¾ cana nuci rumenite, taiate bucati mari
½ cana coacaze deshidratate
Amestec de zahar pudra si faina pentru a tapetata blatul de lucru
Zahar pudra pentru a pudra prajiturile calde

Mod de preparare:
1. Puneti in vasul Vitamix faina, zaharul si untul. Puneti capacul.
2. Apasati viteza 8 de cinci ori. Opriti blenderul si curatati marginile vasului.
3. Puneti capacul si repetati aceasta operatiune de inca doua ori.
4. Se pune compozitia intr-un bol mare
5. Adaugati iaurtul si amestecati cu o spatula sau cu o lingura de lemn.
6. Cand iaurtul s-a incorporat puneti aluatul pe blatul de lucru si framantati-l pana se incorporeaza si restul de faina. Trebuie sa obtineti un aluat moale.
7. Aluatul se imparte in 3 portii.
8. Pe blatul de lucru puneti putina faina amestecata cu zahar pudra. Intindeti o foaie, patrata de 23 cm.
9. Ungeti foaia cu 2 -3 linguri de gem.
10. Separat amestecati fulgii de nuca de cocos, nucile si coacazele. Presarati o parte peste gem.
11. Faceti un rulou, si sigilati marginile.
12. Infasurati ruloul intr-o folie de plastic. Procedati la fel cu restul de aluat si de compozitie.
13. Lasati rulourile la rece timp de 3 – 4 ore.
14. Incinigeti cuptorul la 200°C.
15. Cu ajutorul unui cutit ceramic, taiati felii de 1.5 – 2 cm grosime, si puneti-le pe foaie de copt.
16. Coaceti timp de 15 – 20 minute, sau pana cand devin aurii.
17. Mutati prajiturile pe un gratar din sarma.
18. Lasati-le sa se raceasca.
19. Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.

Ti-a placut aceasta reteta? Spune-le si prietenilor tai!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone