Supa crema cu morcov, ghimbir si tofu

Supa crema cu morcov, ghimbir si tofu

Cantitati: 4 1/2 c (1 l)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente :
4 (244 g) morcovi de marime medie curatati , taiati pe jumatate sau 2 cani de morcovi tocati
1/4 (18 g) ceapa mica, curatata sau 2 linguri de capa tocata
4 catei de sturoi, curatati
2 linguri (30 ml) ulei
1/2 lingurita sare
Putin piper alb macinat
1 lingura de ghmibri tocat, proaspta
1/3 cana (70 g) tofu moale
2 cani (480 ml) supa de pui

Mod de preparare:
Puneti morcovii , ceapa, si usturoiul in vasul Vitamix. Puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 4 sau 5.
Mixati timp de 10 secunde, paca cand legumele sunt maruntite.
Intr-o togaie mica incingeti uleiul si sotati amestecul obtinut anterior. Se soteaza pana cand legumele s-au inmuiat. Adaugati putina supa, daca este necesar.
In vasul blenderului se pun restul de ingredient e si legumele sotate.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10, apoi apasati “High”.

Amestecati timp de 3 – 4 minute, pana cand nu mai vedeti aburi in vasul blenderului
Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita-Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.

Ti-a placut aceasta reteta? Spune-le si prietenilor tai!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone