Supa de morcov si curry thailandez

Supa de morcov si curry thailandez

Cantitati: 2 1/2 c (600 ml)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente:
2 (122 g) morcovi de marime medie, curatati, taiati in bucati (2.5 cm)
1 catel de usturoi, curatat
1 lingura lemon grass, tocat marunt
1 ¼ cana (300 ml) supa pui
1/2 cana (120 ml) lapte
1/2cana (120 ml) lapte cocos
1 lingura sos asiatic de peste
1 lingurita pasta rosie de curry Thailandez
1/2 lingura zahar brun
1/2 lingura amidon de porumb
1/8 cana (2 g) frunze de patrunjel verde

Mod de preparare:
Puneti morcovii si usturoiul in vasul Vitamix si puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 5 sau 6.
Mixati timp de 10 secunde. Daca este nevoie folositi dispozitivul de amestecare, pentru a impinge ingredientele catre lama vasului.
Intr-o tigaie adaugati amestecul de morcov, lemon grass, supa de pui, laptele, laptele de cocos, sosul de peste, pasta de curry, si zaharul brun si fierbeti la foc mic timp de 15 minute, pana cand se inmoaie morcovul.

Lasati sa se raceasca timp de 10 minute.
Compozitia se pune in vasul Vitamix. Puneti capacul
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10, apoi apasati ” High”.
Amestecati timp de 3 – 4 minute, pana cand nu mai vedeti aburi in vasul blenderului.
Reduceti viteza la 5 si adaugati patrunjelul. Mai amestecati timp de 20 secunde.

Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita-Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.

Ti-a placut aceasta reteta? Spune-le si prietenilor tai!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone