Supa de sparanghel

Supa de sparanghel

Preparare: 5 minute | Timp gatire: 25 minute
Numar portii: 4
Informatii nutritionale:
Per portie : 76 calorii, 15 calorii din grasime, 1.9g grasime totala, 0mg colesterol, 230.6mg sodiu, 501.6mg potasiu, 12.4g carbohidrati, 5.2g fibre, 4.9g zahar, 6.4g proteine.

Ingrediente
• 900 gr sparaghel
• 2 catei de usturoi decojiti
• 1/2 ceapa mica, tocata
• 2 cani supa vegetala, calda
• 30 gr caju crud (1 lingura cu varf) sau 1 lingura unt de caju
• 1/8 lingurita piper alb
• sare dupa gust
• coaja rasa de la 1/2 de lamiae sau portocala

Mod de preparare
1. Incingeti cuptorul la 200°C. Puneti sparangelulul intr-o tava tapetata cu hartie de pergament. Coaceti timp de 10 minute. Intoarceti sparanghelul, adaugati ceapa si usturoiul. Mai coaceti timp de 10 minute, sau pana cand sparanghelul se inmoaie. ( Indicatiile de mai sus se refera la tulpina de sparanghel mai groasa. Pentru sparanghelul mai subtire, sunt suficiente 5 -6 minute).

2. In timp ce sparanghelul se coace, mixati cajuul si ½ cana supa , impreuna cu piperul.

3. Cand sparanghelul e gata, alegeti tulpinile de sparanghel care arata mai bine, si pastrati-le pentru décor. Restul de sparanghel se taie, si se adauga peste supa cu caju din blender, impreuna cu ceapa si usturoiul, si restul de supa. Se mixeaza pana devine fina.

4. Daca folositi blenderul Vitamix, mai amestecati inca cateva minute. Scoateti dopul din capac, si puneti un prosop de bucatarie , pentru ca aburul sa dispara din vas. Se adauga sare dupa gust.

5. Se pune in boluri, si se presara coaja de lamaie sau de portocala. Fiecare bol se garniseste cu sparaghelul pastrat si se serveste fierbinte.