Umplutura de mac

Umplutura de mac

Cantitati: 1 1/3 c (320 g)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:
2 cani (282 g) seminte mac
1 cana (240 ml) lapte
1/2 cana (100 g) zahar tos
2 lingurite unt nesarat
2 lingurite coaja de lamaie

Mod de preparare:
Pentru a macina semintele de mac, puneti-le in vasul Vitamix pentru ingrediente uscate si puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10, apoi la HIGH.
Amestecati timp de 10 secunde. Opriti blenderul si curatati peretii vasului cu ajutorul unei spatule.
Puneti capacul din nou si macinati inca 15 secunde, sau pana cand obtineti consistenta dorita.
Masurati o cana de mac macinat (142 g). Restul de seminte se congeleaza intr-un recipient sigilat.
Pentru a face umplutura amestecati o cana de mac macinat (142 g ), laptele, zaharul, untul si coaja de lamaie intr-o tigaie de marime medie.
Gatiti la foc mic, amestecati des, timp de 30 – 45 minute, pana se ingroasa
Se ia de pe foc si se amesteca din cand in cand pentru a se raci. Cand se raceste se acopera si se pastreaza in frigider pana la utilizare.
Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita-Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.

Ti-a placut aceasta reteta? Spune-le si prietenilor tai!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone