Mango Acai smoothie

Smoothie verde cu Mango si Acai (Raw Vegan)

Ingrediente:

3 cani mango congelat sau proaspat, copt

3 cani apa  sau lapte de nuca de cocos

2 cani spanac baby, crud

2 cani gheata (daca folositi mango proaspat)

100 gr  piure acai , congelat

1 banana coapta, proaspata,  sau congelata

1 lingura pudra de germeni (optional)

2 curmale fara samburi, taiate, sau cateva picaturi indulcitor lichid stevia ( dupa preferinta)

 

MOD DE PREPARARE :

Puneti  toate ingredientele, in ordinea de mai sus,  in vasul Vitamix .

Selectati viteza 1.

Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10 , apoi apasati HIGH.

Mixati timp de 1 minut, folositi dispozitivul de amestecare.

Se serveste imediat. Se obtin 450 ml.

Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita Prep 3  cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea  ingredientelor.

 

*CE ESTE ACAI?

Originare din pădurile amazoniene din Brazilia, Acai sunt fructele unei specii de palmier, a cărui boabe au un conţinut de 90% seminţe şi doar 10% pulpă. Cu secole în urmă, aceste fructe reprezentau principala sursă de hrană a brazilienilor. Astăzi, acest fruct este considerat unul dintre alimentele cele mai naturale din lume, cu proprietăţi curative deosebite, care ar trebui inclus în orice dietă sănătoasă.

Are de zece ori mai mulţi antioxidanţi decât strugurii
Popularitatea fructului Acai a crescut foarte mult în ultima perioadă şi datorită faptului că multe vedete au inclus acest aliment în dieta lor de bază. Bogate în antioxidanţi, fibre alimentare, vitaminele B1, B2, B3, C, E, dar şi Omega 3, Omega 6 şi Omega 9, calciu, potasiu şi fibre alimentare, fructele Acai aduc o serie de beneficii organismului. Acestea conţin de zece ori mai mulţi antioxidanţi decât strugurii şi de două ori mai mult decât afinele şi rodiile.

Previne cancerul
Antioxidanţii prezenţi în aceste fructe combat radicalii liberi care atacă celulele organismului. Testele realizate în Statele Unite au dovedit că, urmând o cură cu fructe Acai Berry, peste 40% din celulele cancerigene pot fi distruse.
De asemenea, combinaţia dintre acizii graşi, fibre, aminoacizi şi antioxidanţi vă ajută să scăpaţi rapid de kilogramele în plus. Cercetătorii au demonstrat că elementele din compoziţia acestor fructe accelerează metabolismul, reduc pofta de mâncare, înlătură constipaţia şi menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă. Totodată, consumul fructelor Acai reglează sistemul digestiv pentru a funcţiona în condiţii normale.

Întăreşte imunitatea
Consumat în mod regulat, fructul Acai Berry întăreşte sistemul imunitar, iar numărul mare de antioxidanţi din aceste fructe ajută la energizarea organismului. De asemenea, Acai vă ajută să vă refaceţi rapid în urma unor perioade de efort intens.

Reduce colesterolul
Antioxidanţii şi acizii graşi esenţiali din Acai Berry ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) şi la menţinerea la un nivel optim a colesterolului bun (HDL). S-a demonstrat că phytosterolul, un alt compus al fructelor Acai, poate reduce cu până la 15% nivelul colesterolului rău din organism. Aşadar, consumul acestor fructe este recomandat pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, dar şi pentru scăderea tensiunii arteriale. Totodată, fibrele şi acizii Omega 3 din aceste fructe sunt cele mai importante arme împotriva diabetului.

Îmbunătăţeşte vederea
Aşa cum consumul de afine îmbunătăţeşte vederea pe timpul nopţii, antioxidanţii care se găsesc în fructele Acai Berry reduc oboseala ochilor, care apare atunci când petreceţi prea mult timp în faţa calculatorului, şi ajută la prevenirea unor afecţiuni ale ochiului, precum glaucomul sau degenerarea maculară.

Menţine tinereţea
Fructul Acai Berry are un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire şi a degradării celulelor. Boabele de Acai sunt recunoscute ca fiind bogate în antioxidanţi, cu proprietăţi antiîmbătrânire. Astfel, pielea şi tenul vor deveni mai sănătoase şi mai strălucitoare, deoarece acest fruct conţine o cantitate importantă de vitamina E.