Briose cu Dovleac
Cantitati: 12 buc
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 45 minute
Ingrediente :
2 oua mari
1/4 cana (60 ml) ulei masline
1 cana (245 g) dovleac, proaspat ( gatit) sau conservat
1/4 cana (60 ml) lapte degresat
3/4 cana (150 g) zahat tos
1/2 lingurita sare
2 lingurite praf de copt
1 lingutita enibahar macinat
1 lingurita scortisoara
1 3/4 cana (219 g) faina
1/2 cana (120 g) fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu ulei o forma de briose, sau folositi hartie speciala pentru briose.
Se pun ouale, uleiul, laptele si zaharul in vasul Vitamix, in aceasta ordine si se pune capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 5.
Mixati timp de 10 secunde .
Intr-un bol mediu amestecati sarea, praful de copt, enibaharul, scortisoara, faina, si fulgii de ciocolata in oridinea listata.
Compozitia de dovleac se amesteca cu ingredientele uscate. Se amesteca cu mana, pana se incorporeaza ingredientele uscate.
Cu ajutorul lingurei umpleti formele de briose ¾.
Coaceti briosele timp de 20-25 minute, sau puteti face testul scobitorii.
Se lasa la racit timp de 5 minute, apoi se scot cu grija din forma de briose. Se servesc calde sau la temperature camerei.