Reteta sos pesto

Gnocchi cu sos Pesto

Cantitati: 6 portii
Dificultate: avansat
Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:
(454 g) cartofii rosii, curatati de coaja, spalati si taiati sferturi
Sare si piper dupa gust
Nucsoara, dupa gust
1 ou mare, batut
1-1 1/3 cana (125-170 g) faina obisnuita

Pesto:
4 catei de usturoi, curatati
1/2 cana (120 ml) ulei masline
4 cani (80 g) Frunze busuioc, spalate si uscate
2 cani (40 g) Frunze de patrunjel, spalate si uscate
1/4 cana (35 g) muguri de pin, prajiti
1/4 cana (36 g) Parmezan ras
1/4 cana (36 g) branza Pecorino Romano rasa

Mod de preparare:

Pentru a prepara gnocchi, puneti cartofii intr-o oala si fierbeti-i. Miscorati focul si lasati sa fiarba inca 25 de minute. Scurgeti cartofii. Se pun din nou in oala, pe foc, pentru ca restul de apa sa se evapore. Se amesteca, pentru a nu se lipi.

Cartofii se farama, se adauga sarea si piperul, nucsoara. Se lasa la racit.
Se adauga oul, si se amesteca usor, 1 cana de faina. Aluatul nu se framanta mult, pentru ca gnocchi vor fi tari.
Modelati aluatul sub forma unor suluri, cu diametrul de 2.5 cm. Taiati bucati de 5 cm. Aluatul se ruleaza pe o forma de gnocchi, sau cu ajutorul unei furculite. Gnocchi se pun pe o hartie de copt, se acopera, pana preparati sosul pesto.
Pentru a prepara sosul pesto, puneti usturoiul in vasul Vitamix. Puneti capacul.
Selectati viteza 8.
Folositi butonul On/Off pentru a pulsa. Amestecul nu trenuie sa fie fin.
Adaugati uleiul, busuiocul, patrunjelul, si mugurii de pin. Puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Cresteti treptat viteza la 6, folositi dispozitivul de amestecare pentru a omogeniza ingredientele.
Opriti blenderul si adaugati branza.

Selectati viteza 1.
Cresteti treptat viteza la 6.
Mixati pana obtineti o pasta fina. Condimentati cu sare si piper. Sosul se pune intr-un bol.
Intr-o oala fierbeti apa cu sare. Intr-o tigaie se incalzesc 6 linguri de sos pesto, la foc mic spre mediu.
Puneti gnocchi in apa care fierbe, si lasat-I sa fiarba 2 – 3 minute. Se scot din apa se se pun in tigaia cu sos. Se adauga si ¾ cana din apa in care au fiert gnocchi.
Amestetcati gnocchi cu sosul pesto. Se pune in farfurii si se serveste imediat.

Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.