Paine cu dovlecei si ananas

Paine cu dovlecei si ananas

Cantitati: 1 franzela

Dificultate: mediu
Timp de preparare: 1 ora si 161 minute

Ingrediente
1 cana (120 g) faina integrala
1 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/2 lingurita amestec condimante
1/4 cana (60 ml) ou
2/3 cana (130 g) zahar tos
1 lingurita esenta vanilie
1/3 cana (65 g) ananas bucati, din conserva, bine scurs
1 1/2 cana (190 g) cubulete dovlecei
1/2 cana (60 g) nuci tocate
1/2 cana (75 g) stafide

Instructiuni
Preincalziti cuptorul la 350°F (180°C). Ungeti o forma de paine 8 1/2-inch x 4 1/2-inch (21.25-cm x 11.25-cm) cu ulei.
Amestecati intr-un vas mediu faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, nucsoara, mirodeniile, scortisoara in aceasta ordine.

Puneti ouale, zaharul , esenta de vanilie, ananasul si dovleceii in vasul Vitamix, si puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 4.
Mixati timp de 10 – 15 secunde. Orpiti blenderul si luati capacul
Adaugati ingredientele uscate in vasul Vitamix si puneti capacul.
Selectati viteza 5.
Mixati timp de 20 secunde, folosind dispozitivul de amestecare. Nu mixati mai mult decat este necesar.
Opriti blenderul. Amestecati , cu mana, stafidele si nuca.
Puneti compozitia in tava de paine. Coaceti timp de 60 minute.

Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita-Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.

Ti-a placut aceasta reteta? Spune-le si prietenilor tai!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email