pate dovleac

Pate cu dovleac si nuca

Cantitati: 3 3/4 c (900 g)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente :
4 linguri (60 ml) ulei masline extra virgin
1 cana (160 g) ceapa alba tocata
2/3 cani (80 g) nuca
2 catei de usturoi, decojiti
2 linguri (4 g) Frunze verzi de salvie
1/4 lingurita fulgi ardei iute
2 cani (488 g) piure dovleac
1/3 cana (80 ml) apa
1/2 lingurite amestec 5 mirodenii*
3/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat
1/2 cana (27 g) rosii uscate la soare, rehidratate, scurse

Mod de preparare:
Ceapa se soteaza in 2 linguri (30 ml) ulei masline intr-o tigaie mica, pana se inmoaie.
Se adauga nucile, usturoiul, salvia, piperul, ardeiul iute. Se amesteca usor, si se mai lasa inca 5 minute.
In vasul Vitamix puneti dovleacul, apa, amestecul de 5 mirodenii, sarea, piperul, rosiile, ceapa sotata. Puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10, apoi la HIGH.
Mixati timp de 45 secunde . Folositi dispozitivul de amestecare pentru a omogeniza ingredientele.
*Nota: Pentru a prepara amestecul de 5 mirodenii amestecati 1 lingurita scortisoara macinata, 1 lingurita anason macinat, 1/4 lingurita seminte de fenicul, macinate, 1/4 lingurita piper negru macinat, 1/8 lingurita cuisoare macinate.

Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.