Sos cu spanac si anghinare

Sos cu spanac si anghinare

Cantitati: 3 1/4 cani (660 g)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente:
1/2 cana (120 g) maioneza
1/2 cana (120 g) smantana fermentata, slaba
1 felie de lamaie, fara coaja si fara seminte
300 spanac congelat, dezghetat si scurs
1/8 lingurita sare
1/8 lingurita piper negru macinat
1 catel de usturoi, decojit
1/4 cana (25 g) Parmezan ras
1/2 cana (105 g) anghinare la conserva sau congelata, scursa

Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180˚C.
Puneti toate ingredientele in vasul Vitamix ,fara anghinare, in aceasta ordine si puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 4.
Mixati timp de 15 secunde , folosind dispozitivul de amestecare pentru a ajuta ingredientele sa ajunga in centrul vasului, catre lama.
Adaugati anghinarea si puneti capacul
Mixati timp de 5 – 10 secunde.
Compozitia se pune intr-un vas pentru cuptor si se coace acoperit timp de 20-25 minute. Se serveste cu biscuiti , pita, legume sau cu paine.
Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.